keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kodinkonepohdintaa

Alkaa tulla aika valita kodinkoneet. Vaikka niiden asentaminen on kaukainen haave siinä vaiheessa, kun talon sisusta on täysin tekemättä, niin joskushan nekin päätökset on tehtävä.
Jääkaapiksi ajattelimme tällaista Samnsungin Twin A++ energialuokan valkoista peruskaappia. Hintaa tuollekin kertyy n. 800 euroa. Pakastin otetaan varmaan samasta sisarusparvesta, eli saman näköinen, jonka voi laittaa tuon kaapin vasemmalle puolle, niin että ne ovat yhtenäisen näköiset.


Erillisuunille ei ole muita vaatimuksia kuin väri. Vaikka meillä laitetaan uunissa ruokaa ja muita keitoksia lähes joka päivä. Yhtenäkin viikonloppuna vaimo teki viisi kääretorttua, vain sen takia, kun se on kivaa. Kuvassa on Bosch erllisuuni, jonka saisi gigantista. Lopullisesta mallista en vielä pysty sanomaan, mutta kiertoilmaominaisuus siinä varmaan tulee olemaan.



Astianpesukoneellekaan ei ole muita vaatimuksia, kuin kiva ulkonäkö ja toimintavarmuus. Astianpesukone tulee meillä niin näkyvälle paikalle ja vielä korokkeelle, että se nyt vain on oltava hieno. Kyllä sitä ihminen osaa olla turhamainen.
Samsungilta löytyisi tällainen kryptisesti nimetty DW-UG621W joka kuulemma kuluttaa vähän virtaa ja äänitasoltaan on 45db. Hiljaisempiakin koneita on, mutta en ole varma missä asioissa jaksaa tehdä komprommisseja.

Liedeksi pohdiskelimme induktiotasoa. Tämä pakottaa pienempään sähkönkulutuksen, mutta myös kattiloiden uusimiseen. Wittiltä löytyi yksi erittäin edullinen malli ja varmaan sellaisesta lähdemmekin kauppoja hieromaan. Itse en osaa löytää noille erilaisille hinnoille järkeviä selityksiä, mutta ehkä en olekaan ihan oikeaa kohderyhmää. Enhän juuri ruokaa laita.


Näin joskus kuvan pöydästä nousevasta liesituulettimesta, enkä ole päässyt sen yli. Nuo ovat kyllä ankaran kalliita, mutta kai sitä joskus voi panostaa ruuanlaittoon ja ulkonäköön, vaikka ruokaa en laitakaan ja kodinkoneiden ulkonäöstä olen kiinnostunut lähinnä teoreettisella tasolla.
Saapa nähdä mikä lopullinen valinta tulee olemaan. Tuntuu tyhmältä sijoittaa liesituulettimeen lähes 2000 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mistä energiaa rakentaa talo kokonaan itse?

Minulta on kysytty monta kertaa aidosti ihmetellen, että miten ihmeessä jaksan rakentaa itse oman taloni. Enkä ihmettele, miksi ihmiset ihme...