keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Sisäseinien koolauksia

Sisäseinien koolauksista minulla ei taida olla ainuttakaan kuvaa. Kokonaisuudessaan homma oli aika yksipuolista ja tylsää. Tuossa on ehkä se perimmäinen syy siihen, etten saanut otettua kuvia. Kastellin seinärakenteeseen pitää laittaa 48x48 kokoista rimaa 60cm välein. Paketissa tuli mukana myös nurkkaan tarkoitetut vahvikkeet, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä minkään kanssa. Ne ovat ajalta, jolloin Kastellin paketeissa puuttui nurkasta yksi runkotolppa. Laitoin ne silti. Niiden kiinnittäminen ja suoraan saaminen oli hikistä. Myös parven taakse oli hankala ujuttaa koolausrimat, koska parven kantavat rakenteet olivat niin lähellä seiniä.

Tämä kuva on epätoivoinen croppaus toisesta kuvasta. Älkää säikähtäkö sitä.
Kuvasta pystyy ehkä hahmottamana kuinka koolaukset tulevat 60cm välein ja mahdollisimman suoraan. Noihin väleihin tungetaan sitten villaa tulevaisuudessa. Näin seinään saadaan mahtumaan 25 cm villaa.
Tällainen rakenne myös katkaisee seinärakenteen, eikä kylmäsiltoja pääse syntymään. En tunne muiden talovalmistajien seinärakenteita, mutta tämä tuntuu omaan maalaisjärkeeni hyvinkin fiksulta systeemiltä.

Ikkunoiden yläpuolelle laitoin vähän ekstrarimoja, jotta tulevaisuudessa on helpompi kiinnittää verhotankoja ja vastaavia ulkoseinille. Myös ilmastointilaitteen kiinnitystä varten lisäsin rimoja ilmastointilaitteen kohdalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mistä energiaa rakentaa talo kokonaan itse?

Minulta on kysytty monta kertaa aidosti ihmetellen, että miten ihmeessä jaksan rakentaa itse oman taloni. Enkä ihmettele, miksi ihmiset ihme...